چرا بستن درز انقطاع اهمیت دارد ؟ و از چه روش هایی میتوان ان را پوشاند.

بستن درز انقطاع آخرین مرحله ساختمان سازی است که باید آن را جدی بگیرید. این مورد به عنوان پیش شرط قانونی دریافت پایان کار به شمار می رود و اگر به درز انقطاع ساختمان و پوشاندن آن بی توجه باشید با مشکلات زیادی روبرو خواهید شد. وجود درز انقطاع از نظر قانون و شهرداری ضروری است و بستن آن لازم است به شکل مناسبی انجام شود. در این آموزش با اهمیت و روش های بستن درز انقطاع آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.

درز انقطاع چیست ؟

بین دو ساختمان لازم است یک فاصله تعبیه شود تا در هنگام رخ دادن بلایای طبیعی مثل زلزله یا نشست کردن ساختمان ها، از بروز حادثه و آسیب بیش از حد جلوگیری شود. وجود درز انقطاع بین ساختمان ها طی سالهای اخیر توسط نظام مهندسی به تصویب رسیده است و یک امر ضروری برای دریافت پایان کار به شمار می رود.

این فضای خالی که به آن درز انقطاع گفته میشود، ممکن است فاصله ای حدود 18 سانتی متر داشته باشد که البته بسته به تعداد طبقات ساختمان ممکن است کمتر یا بیشتر باشد. این فاصله در صنعت ساخت و ساز از اهمیت بالایی برخوردار است و طبق قوانین شهرداری لازم است میان ساختمان ها یک فاصله چندین سانتی متری وجود داشته باشد. در تصویر زیر می توانید این فاصله را مشاهده کنید.

اهمیت درز انقطاع

دلایل زیادی برای این کار وجود دارد و شاید اولین دلیل تعبیه کردن درز انقطاع را بتوانیم قانون و دریافت پایان کار بدانیم. علاوه بر آن در صورت رخ دادن انفجار و حوادث طبیعی آسیب در صورتی که بین ساختمان ها درز ساختمانی وجود داشته باشد، کمترین آسیب ممکن وارد میشود. در واقع درز انقطاع از وارد شدن خسارت به ساختمان های مجاور تا حد زیادی جلوگیری میکند. 

گاهی اوقات ممکن است ساختمان ها نشست کنند اما لازم است تمهیدات لازم قبل از وقوع حادثه پیش بینی و فراهم شود. به همین دلیل ساختمان های بیشتر از 12 متر و بالای چهار طبقه به وسیله درز ساختمانی از دیگر ساختمان های مجاور خود جدا میشوند. 

بنا به دلایل مختلفی مثل زیباسازی شهر و همچنین حفظ سلامتی افراد لازم است درز انقطاع پوشیده شود. در ادامه به این موضوع و روش های انجام آن پرداخته ایم.

بستن درز انقطاع ساختمان

اگر ساختمان های چهار طبقه یا بزرگتر را مشاهده کنید، بین ساختمان های هم ارتفاع یک فضای خالی را مشاهده میکنید. وجود این فاصله بین ساختمان ها ضروری است و علاوه بر آن این فضای خالی لازم است پوشانده شود. بستن این فضای خالی به معنی استفاده از مصالح و پر کردن آن نیست اما باید درز انقطاع به طور کامل پوشانده شود.

بستن درز انقطاع ساختمان باعث میشود از ورود هرگونه حیوان و پرنده به درز ساختمانی جلوگیری شود و همین موضوع باعث میشود امنیت و سلامت افراد و همسایه ها تامین شود. جلوی رشد کنه و حشرات گرفته خواهد شد در غیر اینصورت ممکن است وارد ساختمان شوند. 

یکی از مهمترین دلایل بستن درز انقطاع کمک به زیباسازی شهر است و اگر از روش های نامناسب استفاده کنید امکان دریافت پایان کار وجود نخواهد داشت.

این روش ها را در ادامه توضیح داده ایم و می توانید آنها را بررسی کنید و مناسب ترین روش را انتخاب کنید.

بستن درز انقطاع به چند روش امکان پزیر است؟

بستن درز انقطاع به دو روش امکان پذیر است:

 1) استفاده از راپل (دسترسی با طناب)

2) استفاده از داربست

 هر کدام از این روش ها ویژگی های خاص خود را دارد و در قیمت نهایی نیز تاثیرگذار خواهد بود. در ادامه این روش ها را معرفی کرده ایم.

استفاده از راپل

یکی از روش های مناسب و کاربردی برای بستن درز انقطاع ساختمانی، استفاده از راپل است. در این روش کار در ارتفاع و به وسیله طناب انجام میشود. برخلاف روش استفاده از داربست، این روش هیچگونه مزاحمتی برای افراد و عابران ندارد و در واقع بهترین شیوه اجرا است. این روش به صورت کاملا منظم انجام میشود و به خاطر حفظ ایمنی افراد، روش کارآمدتری به شمار می رود. 

همچنین در صورتی که از روش راپل برای بستن درز انقطاع ساختمانی استفاده کنید، هزینه ای که در نهایت پرداخت میکنید به مراتب کمتر خواهد بود. همچنین در این روش به هیچ عنوان زباله های ساختمانی ایجاد نخواهد شد علاوه بر اینکه در بسیاری از مناطق امکان نصب داربست به دلایل مختلف امکان پذیر نیست. در هر صورت استفاده از روش راپل گزینه ای کارآمد و مناسب به شمار میرود. 

در صورتی که میخواهید درز انقطاع را با استفاده از ورق گالوانیزه، توری های فلزی یا یونولیت و سیمان بپوشانید میتوانید با ما تماس بگیرید. (تماس با ما)

استفاده از داربست

روش دوم برای بستن درز انقطاع استفاده از داربست است. این روش مناسب زمانی است که کارهای نماکاری و ساخت و ساز به پایان نرسیده است و به داربست دسترسی دارید. همچنین اگر تصمیم دارید از سیمان و روش های مشابه استفاده کنید، استفاده از داربست پیشنهاد میشود. البته توجه داشته باشید که در صورت استفاده از داربست ممکن است مجبور باشید هزینه بالاتری پرداخت کنید و همچنین شاید گاهی اوقات با مخالفت همسایگان مواجه شوید.

در چنین مواردی پیشنهاد میشود با استفاده از طناب و بدون داربست این کار را انجام دهید. خدمات راپل امروزه جایگزین خوبی نسبت به روش های قدیمی ،نظیر بالابر ها،جرثقیل،داربست و….می باشد.زیرا با استفاده از ابزار های روز دنیا و بکارگیری آنها موجب، صرفه جویی در زمان،عدم آسیب دیدن نمای ساختمان،دسترسی به مناطق دشوار و بالا بردن امنیت میشود. 

چگونه درز انقطاع را ببندیم؟

بستن درز انقطاع ساختمان به روش های مختلفی انجام میشود . برخی از روش های بستن درز انقطاع بدون داربست امکان پذیر است و به روش راپل و طناب انجام میشود. در برخی از روش ها نیز بهتر است از داربست استفاده شود. این راهکارها به شرح زیر می باشد:

1)استفاده از ورق گالوانیزه

2)یونولیت و سیمان

3)پروفیل و قالب های آماده درز انقطاع، تولیدی شرکت ها

4)استفاده از توری فلزی (توری مرغی)

در ادامه با این روش ها بستن درز انقطاع بیشتر آشنا خواهید شد.

استفاده از ورق گالوانیزه

بهترین گزینه برای بستن درز انقطاع، استفاده از ورق گالوانیزه است. در این زمانی که از ورق گالوانیزه استفاده میکنید از همه جهت خیالتان راحت است. در این ورق یک پوشش قرار گرفته است که از جنس روی است و به همین خاطر مقاومت بسیار بالایی در برابر باران، ضربه، خوردگی، رطوبت، زنگ زدن و… دارد.

در این روش درزها را به طور کامل میپوشانید و علاوه بر اینکه جلوی ورود هرگونه حیوان و حشره و پرنده گرفته خواهد شد، تاثیر آن را در زیباسازی شهر میتوانید مشاهده کنید و از آنجایی که با استانداردهای شهرداری همخوانی دارد، برای گرفتن پایان کار نیز هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت. 

استفاده از ورق گالوانیزه بسیار متداول است و روش کار به این صورت است که یک ورق با عرض بالاتر از درز انقطاع بریده میشود. سپس به وسیله سوراخ هایی که روی ورق قرار گرفته است ورق بریده شده به ساختمان پیچ رولپلاک میشود. از آنجایی که ورق گالوانیزه میتوانید همرنگ نمای ساختمان باشد، در نهایت طرح زیبایی ایجاد خواهد شد.

گاهی اوقات شما تصمیم دارید از ورق گالوانیزه استفاده کنید اما همسایه و مالک ساختمان کناری شما ممکن است مخالفت کند و اجازه ایجاد سوراخ بر روی دیوارهای ساختمان را ندهد. در این صورت می توانید تنها یک سمت ورق را به ساختمان خود پیچ کنید و سمت دیگر را آزاد بگذارید. همچنین در صورتی که ساختمان ها مماس یکدیگر نباشند، لازم است ورق به اندازه کافی خم بخورد. همچنین در این روش، این تضمین وجود دارد که ورق و رولپلاک ها از طول عمر بالایی برخوردار هستند و گاهی اوقات بیشتر از 15 سال نیز عمر مفید دارند. 

در صورت استفاده از ورق گالوانیزه لازم است هزینه بیشتری را در نظر بگیرید و دلیل آن هم قیمت بالاتر ورق گالوانیزه نسبت به سایر روش های دیگر مانند یونولیت و توری فلزی است.

استفاده از یونولیت و سیمان

در این روش با استفاده از یونولیت فضای خالی بین ساختمان ها پوشانده میشود و سپس یک لایه نازک سیمان نرمه بر روی آن قرار میگیرد. روکش سیمان باعث میشود عمر پوشش قرار گرفته روی درز انقطاع بیشتر شود و امکان افتادن یونولیت ها با گذشت زمان بسیار کاهش میابد.


گاهی اوقات افراد تنها از یونولیت برای بستن درز انقطاع استفاده میکنند. به این صورت که یونولیت ها را برش داده و آنها را جایگذاری میکنند. نکته ای که باید به آنها توجه داشته باشید این است که یونولیت در اثر گرما و سرما کاهش اندازه خواهد داشت و پس از مدتی یونولیت ها پایین می افتند.


در صورتی که از یونولیت و روکش سیمان برای پوشاندن فضای خالی استفاده کنید، عمر مفید پوشش درز بسیار بیشتر میشود و همچنین هزینه شما نسبت به ورق گالوانیزه کاهش پیدا میکند. اما توجه داشته باشید که دستمزد کار با این روش ممکن است کمی بیشتر باشد. از مزایای این روش میتوان به عدم نیاز به سوراخکاری دیوار ساختمان اشاره کرد.


در این روش نیز مانند روش اول حیوانات و پرندگان هیچ راهی برای ورود به فاصله بین دو ساختمان ندارند و بدین ترتیب امنیت و سلامت افراد حفظ خواهد شد.

پروفیل و قالب های اماده درز انقطاع

برای بستن درز انقطاع میتوانید از قالب های آماده استفاده کنید. این قالب ها توسط شرکت ها تولید شده اند و برای پوشاندن درزهای داخلی ساختمان کاربرد دارند. در صورتی که نماهای خارجی با یکدیگر مماس هستند میتوانید از این قالب ها استفاده کنید. 

از این روش بیشتر برای ساختمان های لوکس و مراکز تجاری استفاده می شود و به دلیل زیبایی خاص آنها لازم است هزینه بالاتری بپردازید.

استفاده از توری فلزی(توری مرغی)

یکی دیگر از روش های رایج برای بستن درز انقطاع استفاده از توری فلزی (توری مرغی) است. این روش کمترین هزینه ممکن را در بر خواهد داشت و برای جلوگیری از ورود پرندگان و حیوانات به درز انقطاع کاربرد دارد. در صورتی که افراد و ساکنین از صدای پرندگان آزرده شده اند میتوانید به کمک توری درز ساختمانی را بپوشانید.

این روش بیشتر مناسب درز و نماهای پشت ساختمان است که دید ندارند و تاثیر منفی در زیباسازی نخواهد داشت. معمولا در این روش توری را به اندازه کافی برش داده و سپس آن را از بالای ساختمان به سمت پایین رها میکنیم. در نهایت با استفاده از راپل و طناب آن را محکم می کنیم. اگر فقط میخواهید از ورود پرندگان جلوگیری کنید استفاده از توری مناسب است اما باید بدانید که در این روش نمیتوانید پایان کار دریافت کنید زیرا استانداردهای شهرداری را ندارد. پس لطفا در انتخاب روش مناسب دقت کنید تا در آینده با مشکل مواجه نشوید.

بخش پایانی

ویو راپل تیمی حرفه ای با 8 سال تجربه در زمینه پروژه های ساختمانی است و تا امروز بیشتر از 640 پروژه را با موفقیت انجام داده است. تیم ما افتخار همکاری با سازمان های دولتی، هلدینگ های بزرگ، ساختمان های مسکونی و… در زمینه ارائه خدمات ساختمانی بدون داربست (به روش راپل/ سیستم دسترسی با طناب) را داشته است.

اگر قصد دارید پروژه های ساختمانی خود (نظیر شستشوی نمای ساختمان، استحکام نما مثل پیچ رولپلاک و نصب سنگ و…) را در کمترین زمان ممکن و با استاندارد بالا انجام دهید، میتوانید با ما در ارتباط باشید.

در این آموزش روش های مختلف بستن درز انقطاع ساختمان را معرفی کردیم و هر کدام از روش ها را از نظر قیمت، کیفیت، قانون و… به طور کامل بررسی کردیم. هدف از این آموزش این بود که به یک جمع بندی کامل برسید و بتوانید بهترین روش مناسب خود را انتخاب کنید. برخی از روش های پوشاندن درز انقطاع بدون داربست (و با استفاده از راپل و دسترسی با طناب) امکان پذیر بود و در برخی از روش ها استفاده از داربست برای بستن درز انقطاع ضرورت داشت. امیدواریم این پست آموزشی برای شما مفید باشد و به شما کمک کند یک تصمیم همه جانبه اتخاذ کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید