4 روش ضد آب کردن نمای ساختمان

نما یکی از بخش های حائز اهمیت در هر ساختمان است که نقش بسیار مهمی را در زیبا سازی ایفا می کند. نما معیاری مناسب برای پی بردن به وضعیت داخلی ساختمان است. این آیتم علاوه بر جنبه زیبایی از نظر انتقال و تبادل حرارت، رطوبت و انرژی نیز مهم تلقی می گردد. به همین دلیل امروزه در ساخت نمای ساختمان از متریال هایی استفاده می شود که به لحاظ تغییرات دمایی بتواند مقاومت بالایی از خود نشان دهد.

ضد آب کردن نمای ساختمان یکی از روش های متداولی است که برای بهینه نمودن مصرف انرژی و همچنین طول عمر بنا به کار می رود. در ادامه این مطلب از سایت ویوراپل قصد داریم که شما عزیزان را با اهمیت ضد آب کردن نمای ساختمان و همچنین انواع روش های مورد استفاده آشنا نماییم. لطفا تا انتها با ما همراه شوید.

ضد آب کردن نمای ساختمان

ضد آب کردن نمای ساختمان

اهمیت ضد آب سازی نمای ساختمان

رطوبت می تواند تاثیر منفی بر روی نمای ساختمان و حتی کیفیت مصالح بگذارد. اگر رطوبت کنترل نگردد خیلی زود می تواند منجر به رشد انواع قارچ و کمپ بر روی ظاهر ساختمان شود. این موارد علاوه بر این که زیبایی ساختمان را تحت تاثیر قرار می دهند و موجب می شوند تا کثیف و آلوده به نظر آید حتی می تواند سلامتی ساکنین را نیز به خطر بیندازد. از این رو اهمیت آبندی نمای ساختمان یا واترپروف بیش از پیش برای ما آشکار می گردد.

یکی از عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت ساختمان، نما و شکل ظاهری آن می باشد. یک ساختمان هر چند که بسیار مستحکم و دکوراسیون داخلی بسیار مطلوب و با کیفیتی داشته باشد اما ظاهر آن شوره زده، آلوده و کهنه باشد موجب افت در ارزش واقعی می گردد. سطوح خارجی به طور مداوم در تماس با رطوبت قرار دارند و این موضوع می تواند با افت کیفیت، آسیب دیدگی و رنگ پریدگی مصالح همراه باشد. نفوذ آب از طریق ترک  و درزها می تواند موجب شل شدگی و در نتیجه سقوط مصالح بر روی اهالی ساختمان و عابرین گردد.

همچنین رطوبت اگر به بخش داخلی ساختمان نفوذ کند می تواند موجب نم گرفتن دیوارها و پوسیدگی لوازم و در نتیجه کاهش کیفیت سازه شود. از این رو با توجه به دلایلی که بیان نمودیم ضد آب کردن نمای ساختمان به خصوص در مناطقی که میزان رطوبت بالایی دارد از الزامات به حساب می آید. با این راهکار ضمن این که ظاهر و نمای ساختمان حفظ می شود در کیفیت و طول عمر بنا نیز بسیار تاثیر گذار است.

اهمیت ضد آب سازی نمای ساختمان

اهمیت ضد آب سازی نمای ساختمان

به عقیده بسیاری از کارشناسان بهترین زمان برای واترپروف کردن، قبل از بهره برداری می باشد. یعنی زمانی که ساکنین هنوز مستقر نشده اند و ساختمان نوساز است. با ضد آب کردن می توان به طور چشمگیری از نفوذ رطوبت به نما و بخش داخلی ساختمان جلوگیری به عمل آورد. برای آن دسته از ساختمان هایی هم که نوساز نیستند و بافت قدیمی دارند قبل از ضد آب کردن بهتر است که نماشویی شوند تا کیفیت کار دو چندان گردد.

روش های ضد آب سازی نمای ساختمان

در ضد آب کردن نمای ساختمان روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه به ذکر برخی از این موارد خواهیم پرداخت:

استفاده از چسب ضد آب

یکی از متداول ترین انواع روش ها در ضد آب کردن نمای ساختمان، استفاده از چسب ضد آب است. در این روش یکسری چسب مخصوص را بر روی سطوح اعمال می کنند تا از نفوذ رطوبت به بخش بیرونی و داخلی ساختمان جلوگیری شود. وجود این چسب های ضد آب مانع از ایجاد کپک، جلبک، قارچ، شوره زدن و نشستن آلودگی می گردد.

انتخاب چسب ضد آب معمولا بر اساس نوع مصالح به کار رفته در ساختمان است. به عنوان نمونه نماهای کامپوزیت را با استفاده از چسب پلی اورتان می توان ضد آب نمود. این درحالی است که برای نماهای گچی، فلزی و یا چوبی چسب آکریلیک را می توان به کار برد.

روش های ضد آب سازی نمای ساختمان

روش های ضد آب سازی نمای ساختمان

استفاده از رزین ضد آب

از دیگر روش های کاربردی برای ضد آب کردن نمای ساختمان، اعمال رزین است. برخی از رزین هایی که در بازار موجود هستند حالتی مایع، چسبنده و بی رنگ دارند که پس از قرار گرفتن بر روی سطوح سریعا خشک می شوند و مانع از نفوذ رطوبت می شوند.

رزین علاوه بر خاصیت ضد آبی، به دلیل ایجاد ظاهری براق و درخشان جلوه ای زیبا و شکیل به ساختمان می بخشد. رزین به طور گسترده ای برای نماهای سیمانی و آجری مورد استفاده قرار می گیرد.

استفاده از رزین ضد آب

استفاده از رزین ضد آب

استفاده از پوشش نانو نما

یکی از روش هایی که امروزه در بین کاربران با استقبال خوبی مواجه شده، پوشش نانو نما بر پایه حلال است. این نوع از مواد در کاهش نیروی چسبندگی سطحی و همچنین بالا بردن زاویه تماس آب و سطح بسیار موثر می باشند. خاصیت پوشش نانو نما به گونه ای است که با مانع شدن از نفوذ رطوبت به سطح، کپک زدگی، شوره، خوردگی و … عمر مفید سازه را به طور موثری ارتقاء می بخشد.

چوب، آجر و سنگ از جمله مصالحی هستند که می توان با کمک پوشش نانو نما  ضد آب کرد. نمونه های زیادی از این ضد آب در بازار موجود اند که از جمله آن می توان اشاره ای به Lily نمود. با اسپری و قلمو می توان از این پوشش برای ضد آب کردن نما استفاده کرد. با آغشته نمودن سطح به این ماده، بعد از 6 ساعت نما قابل بهره بردای است.

استفاده از پوشش نانو نما

استفاده از پوشش نانو نما

استفاده از لاستیک

از دیگر روش های مرسوم در این زمینه می توان به استفاده از لاستیک درزگیر اشاره کرد. این روش به خصوص برای درزگیری پنجره  و یا بخش هایی که رطوبت به آن نفوذ می کند، از کاربرد بالایی برخوردار است. از مهمترین انواع لاستیک درزگیر که در صنعت ساخت و ساز به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد می توان اشاره ای به EPDM و TPE نمود.

استفاده از لاستیک برای ضد آب کردن نما

استفاده از لاستیک برای ضد آب کردن نما

کلام پایانی

ضد آب کردن نمای ساختمان روشی بسیار مهم برای بالا بردن مقاومت سازه در برابر رطوبت، پوسیدگی، کپک، قارچ، شوره و … می باشد. با این راهکار علاوه بر حفظ کیفیت مصالح و بالا بردن طول عمر مفید سازه، می توان جلوه بصری ساختمان را هم بهبود بخشید.

روش های مختلفی برای ضد آب کردن نمای ساختمان وجود دارد که در این مطلب سعی نمودیم مهمترین آن ها را به شما معرفی نماییم. چنانچه قصد واترپروف کردن نمای ساختمان خود را دارید می توانید از کارشناسان ما در مجموعه ویوراپل کمک بگیرید. این مجموعه با برخورداری از کادری مجرب و متخصص این آمادگی را دارد تا شما را به بهترین شکل ممکن از نظر اجرا یاری نمایند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید